Η ταινία «What happened in Larissa?», συνεχίζει τη σημαντική καλλιτεχνική της διαδρομή. Μετά από την προβολή της στα αναγνωρισμένα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της χώρας μας (Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Ιεράπετρα, Χανιά), σημειώνει μεγάλη επιτυχία και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα το μουσικό ντοκιμαντέρ των Δημήτρη Παπαδόπουλου και Γιάννη Κολαξίζη κέρδισε το βραβείο Gold Remi, στην κατηγορία ντοκιμαντέρ στο 55ο Διεθνές Φεστιβάλ του Χιούστον, εκπροσωπώντας επάξια τον ελληνικό κινηματογράφο σε παγκόσμιο επίπεδο και διακρίθηκε ανάμεσα σε πολλές συμμετοχές καταξιωμένων δημιουργών από όλο τον κόσμο και 4500 διεθνείς παραγωγές.
Μετά από αυτή την πραγματικά μεγάλη διάκριση οι επόμενοι σταθμοί της ταινίας είναι η συμμετοχή της , στο Los Angeles Greek Festival και σε άλλα φεστιβάλ του εξωτερικού.

Σύνοψη:  Ο Nat Birchall είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της βρετανικής τζαζ σκηνής. Ο Κώστας Βουλτσίδης είναι ο εμπνευστής του Duende Jazz Bar που άνοιξε στη Λάρισα το 2009. Το ντοκιμαντέρ ανιχνεύει τις διαδρομές τους και επικεντρώνεται στη δημιουργία του δίσκου ορόσημου Nat Birchall Quintet: Live in Larissa, ο οποίος έτυχε παγκόσμιας αποδοχής το 2014 από κοινό και κριτικούς. Ένας δίσκος που έγινε η αφορμή μίας φιλίας και ανθρώπινης σχέσης. Το 2014 είναι η χρονιά που πολλοί μουσικόφιλοι αναρωτήθηκαν: «Πού είναι η Λάρισα; Τι έγινε στη Λάρισα;»

Συντελεστές:

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παπαδόπουλος , Γιάννης Κολαξίζης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Παπαδόπουλος

Μοντάζ: Γιάννης Κολαξίζης

Σχεδιασμός ήχου: Στέλιος Δάρας

Μουσική : Nat Birchall

Εκτελεστικός  παραγωγός: Βασίλης Σακκάς

Παραγωγή: Anim Act, Paspartou Productions

Εμφανίζονται: Nat Birchall, Κώστας Βουλτσίδης, Adam Fairhall, Andy Hay, Nick Blacka, Corey Mwamba, Paul Hession,  Νίκος Φωτάκης, Δημήτρης Τρίκας, Πέτρος Βουλτσίδης.
Leave a comment