Στην παραλία Χιλιαδού της  Εύβοιας πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της -βραβευμένης με το φετινό “Χρυσό Φοίνικα” του Φεστιβάλ των Καννών- ταινίας του Ruben Östlund,«Triangle of Sadness»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, το βράδυ της Δευτέρας 05 Σεπτεμβρίου 2022, υποδέχθηκε τον -πολυβραβευμένο πλέον- σκηνοθέτη Ruben Östlund, συντελεστές της ταινίας , αλλά και εκατοντάδες κινηματογραφόφιλους για την πρώτη προβολή του κινηματογραφικού έργου.

Η επίσημη πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», την εταιρία διανομής Feelgood Enterainment και την εταιρία παραγωγής Heretic.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης διαμορφώθηκε θερινός κινηματογράφος 200 θέσεων,σε ένα τμήμα της παραλίας, όπου γυρίστηκε μεγάλο μέρος της ταινίας το καλοκαίρι του 2021.

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι του Εθνικού Κέντρου Οπτικoακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και της Πρεσβείας της Σουηδίας στην Ελλάδα.

Πριν την προβολή της ταινίας, υπήρξε ειδική αναφορά από τον Ruben Östlund στην πρωταγωνίστρια Charlbi Dean Kriek, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 32 ετών, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη.

Αμέσως μετά την πρεμιέρα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Δημιουργήσαμε στη Χιλιαδού, πάνω στα βότσαλα, δίπλα στο κύμα, το θερινό σινεμά των ονείρων μας. Εκεί, όπου γυρίστηκε το «Τρίγωνο της Θλίψης» του Ruben Östlund, το οποίο βραβεύτηκε με τον “Χρυσό Φοίνικα” στο Φεστιβάλ των Καννών, εκεί έγινε και η παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας!» Μέσα από το Film Office Στερεάς Ελλάδας προσελκύουμε και στηρίζουμε παραγωγούς και σκηνοθέτες, για να αναδείξουμε τον τόπο μας και την ομορφιά του μέσα από την 7η τέχνη.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood Enterainment Eιρήνη Σουγανίδου τόνισε: «Η βραβευμένη με τον “Χρυσό Φοίνικα” ταινία του Ruben Östlund «Το Τρίγωνο της Θλίψης», που κυκλοφορεί από την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες, είναι η τρίτη ταινία του που διανέμουμε ως Feelgood Entertainment στους κινηματογράφους. Είναι ένας εξαίρετος δημιουργός με έντονο χιούμορ, κοινωνικό προβληματισμό και αναλυτική ματιά της ανθρώπινης συμπεριφοράς υπό συγκεκριμένες ακραίες συνθήκες, στον οποίο πιστέψαμε από την αρχή, προαγοράζοντας, μάλιστα, από το σενάριο, τις ταινίες του. Οι δύο “Χρυσοί Φοίνικες” που έχει λάβει και οι διθυραμβικές κριτικές, απλώς επιβεβαίωσαν την αρχική μας αίσθηση.»
Leave a comment