Σχεδόν έξι χρόνια μετά την άφιξη του PlayStation 4, η Sony ανακοίνωσε ότι η επόμενη πολυαναμενόμενη κονσόλα της θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι η επίσημη ονομασία του θα είναι PlayStation 5.

“Playstation 5. Ένας από τους στόχους μας για την επόμενη γενιά είναι να νοιώθετε ακόμη πιο βυθισμένοι στην εμπειρία gaming και αυτό θα το καταφέρουμε με το νέο τηλεχειριστήριο που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αισθάνεσαι τα video games” είπε ο Jim Ryan, προέδρος και CEO της Sony Interactive Entertainment!.

Άρα ένα από τα σημαντικότερα νέα στοιχεία του PlayStation 5 θα είναι το τηλεχειριστήριο. Μαθαίνουμε, όμως, ότι θα αντικατασταθεί η “δόνηση” με αισθητήρες απτικής ανάδρασης που θα προσδίδουν μεγαλύτερη αληθοφάνεια στα δάκτυλα και τα χέρια του χρήστη, ανάλογα με το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός video game.

Επίσης, τα κουμπιά L2 και R2 θα μπορούν να επαναπρογραμματιστούν από τους developers για να προσομοιώνουν με μεγαλύτερη αληθοφάνεια τον χειρισμό ενός παιχνιδιού. Για παράδειγμα θα “σκληραίνει” το γκάζι αν βρίσκεσαι εκτός δρόμου σε ένα racing game ή θα δυσκολεύεσαι στο πάτημα όταν θέλεις να τεντώσεις ένα τόξο και να ρίξεις ένα βέλος.

Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του, το PlayStation 5 θα είναι διαθέσιμο την περίοδο των εορτών του 2020, δηλαδή μεταξύ Νοεβρίου και Δεκεμβρίου!

Τι περιμένουμε να δούμε στο PlayStation 5

– Νέο custom octa-core επεξεργαστή βασισμένο στην τρίτη γενιά AMD Ryzen (7nm Zen 2)

– Νέο custom επεξεργαστή γραφικών βασισμένο στην AMD Radeon Navi (σχεδόν ισάξιο σε ισχύ με την Nvidia GeForce RTX 2080)

– Υποστήριξη γραφικών ανάλυσης 8K και 4K στα 120Hz

– Υποστήριξη τεχνολογίας Ray-Tracing

– Υποστήριξη 3D surround sound

– Αποθηκευτικό χώρο SSD (αντί HDD) για σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης

– Συμβατότητα με τα παιχνίδια του PS4 (backwards compatibility)

– Οπτικό drive