Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Cate Blanchett θα πρωταγωνιστήσει στην νέα ταινία του επίσης βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και αγαπημένου μας “παραμυθά” Guillermo Del Toro.

Μετά το The Shape of Water” ο del Toro έκανε ένα μικρό διάλειμμα από τη σκηνοθεσία εστιάζοντας περισσότερο στην παραγωγή ταινιών όμως φαίνεται πως το διάλειμμα αυτό φτάνει στο τέλος του καθώς έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει την επόμενη ταινία του “Nightmare Alley”.

Πρόκειται για τη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του William Lindsay Greshamp που εκδόθηκε το 1946 και το οποίο έχει ήδη γίνει ταινία το 1947 από τον Edmund Goulding με πρωταγωνιστές τον Tyrone Power και την Joan Blondell.

Το έργο αφηγείται την ιστορία του Stanton «Stan» Carlisle, ο οποίος πιάνει δουλειά σε ένα τσίρκο για να μάθει τα μυστικά του διδύμου «πνευματικών» της Mademoiselle Zeena και του αλκοολικού συζύγου της Pete. Όταν ο Pete πεθαίνει, η Zeena αναγκάζεται να προσλάβει τον Stan ως παρτενέρ της, ο οποίος γρήγορα ανακαλύπτει πως είναι ιδιαίτερα προικισμένος. Ο ήρωας τότε αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του ως πνευματικός μόνος του, με απροσδόκητες συνέπειες.

Η ταινία του Del Toro, για την οποία γράφει το σενάριο μαζί με την Kim Morgan θα βασιστεί περισσότερο στο βιβλίο, παρά στην παλιότερη ταινία και, εκτός από την Cate Blancett, έχει ήδη συμφωνήσει με τον Bradley Cooper (αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ο Leonardo di Caprio) για τον πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Toni Collette, Richard Jenkins, Willem Dafoe, Mark Povinelli, Rooney Mara και Ron Perlman για τους υπόλοιπους ρόλους.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2020.

 

 
Leave a comment