Φέτος κλείνουν πενήντα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της τηλεοπτικής σειράς «Monty Python» και οι εμπνευστές της, που έφεραν την επανάσταση στον κόσμο της κωμωδίας, ετοιμάζουν και μας αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για μια σειρά από events με αφορμή την 50η επέτειο και την γνωριμία του κόσμου των Μόντι Πάιθον με το κοινό.

«Η υπερβολική ανοησία μοιάζει περισσότερο επίκαιρη από ποτέ τώρα», ανακοίνωσαν πέντε από τα μέλη των Πάιθονς που βρίσκονται εν ζωή, στο BBC Radio 4.

Εκτός όμως από τους παλιούς, τώρα με την αναβίωση των θρυλικών Πάιθον και οι νεότερες γενιές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την «πρώτη επίσημη προσπάθεια των Monty Python για την κατάρριψη του παγκόσμιου βραβείου Γκίνες», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου.

Το ρεκόρ το οποίο θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων, ντυμένων ως Γκάμπι. Ο Γκάμπι είναι ένας χαρακτήρας από τους Μόντι Πάιθον ο οποίος δεν ήταν βασικός, αλλά επέστρεφε συχνά στις ιστορίες. Εχει μικρό μουστάκι, φοράει μαντήλι στο κεφάλι του, σιδεράκια, μια πλεκτή μπλούζα και μπότες.

 

Ακόμη, το British Film Institute ανακοίνωσε μια σειρά από προβολές που θα διαρκέσουν ένα μήνα (από 1 Σεπτέμβρη έως 1 Οκτώβρη).  Την προπώληση των εισιτηρίων ανακοίνωσε μέσω του προφίλ του στο facebook και ο Terry Gilliam, ένα από τα πιο δραστήρια, κινηματογραφικά, μέλη των Monty Python.
Leave a comment