Παρόλο που ο Έβαν Πίτερς  και ο Ράιαν Μέρφι έχουν συνεργαστεί για χρόνια, ο Πίτερς ήταν «τρομοκρατημένος» όταν του προτάθηκε να αναλάβει το πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story» του Netflix.

«Πήγαινα πραγματικά πέρα -δώθε για το αν πρέπει να το κάνω ή όχι. Ήξερα ότι θα ήταν απίστευτα σκοτεινό και μια απίστευτη πρόκληση», είπε ο Πίτερς κατά τη διάρκεια συζήτησης, στην οποία συμμετείχαν ο σεναριογράφος της σειράς Ράιαν Μέρφι και οι συμπρωταγωνιστές του Νίσι Νας (Niecy Nash) και Ρίτσαρντ Τζένκινς (Richard Jenkins). Όταν του έστειλαν τα σενάρια, παρακολούθησε τη συνέντευξη του Ντάμερ το 1994 στο «Dateline» για να «βουτήξω στην ψυχολογία αυτής της ακραίας πλευράς της ανθρώπινης συμπεριφοράς».

O 35χρονος Έβαν Πίτερς είπε ότι κάνοντας τον ρόλο αυτό, ήθελε να δώσει το 120% του και γι’ αυτόν τον λόγο «βυθίστηκε μέσα στο σκοτάδι και την αρνητικότητα».

Μιλώντας στο Hοllywood Reporter, είπε ότι για να προετοιμαστεί για τον ρόλο αυτό φορούσε τα παπούτσια, το τζιν και τα γυαλιά του Ντάμερ για μήνες ολόκληρους ενώ προσπαθούσε να αντιγράψει το περπάτημά του.

Αρχικά όπως είπε είχε αμφιβολίες για το αν θα έπρεπε να αναλάβει τον ρόλο και κατέληξε να αισθάνεται τρομοκρατημένος όταν τελικά είπε το ναι.

Ο ηθοποιός του American Horror Story είπε μάλιστα πως για να απεγκλωβιστεί από αυτή την δύσκολη κατάσταση όταν τελείωσαν τα γυρίσματα πήγε στο Σεντ Λούις για να δει την οικογένειά του και τους φίλους του.

Αυτό που τον βοήθησε να επανέλθει στην πραγματικότητα δε, ήταν η κωμωδία Step Brothers, με τους Γουίλ Φέρελ και Τζον Σι Ράιλι, που παρακολούθησε.
Leave a comment