Μπαίνουμε στον Νοέμβριο με ένα πανέμορφο κινηματογραφικό δώρο για παιδιά και όχι μόνο!

Σε συνεργασία με την Cinemathesis προσφέρουμε σε 2 τυχερούς το βιβλίο “Παίζουμε Κινηματογράφο” της Γιάννας Δεληγιάννη.

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για μια τέχνη που αιχμαλωτίζει το βλέμμα τους και τα συντροφεύει από νηπιακή ηλικία; Πώς μπορείς να τα μάθεις βασικές έννοιες με τρόπο που να ταιριάζει στην ηλικία και τις προσλαμβάνουσές τους; Πώς μπορούν να γνωρίσουν τον κινηματογράφο μέσα από ένα παραμύθι; Ο Τσάρλι Τσάπλιν, ο Ρενέ Μαγκρίτ, η Χάνα Χοχ, ο Μορμόλης, οι Monty Pythons και τόσοι άλλοι, συγκατοικούν στις σελίδες αυτού του ξεχωριστού παραμυθιού μαζί με μικρά παιδιά γεμάτα απορίες για κινηματογραφικά και εικαστικά ρεύματα και επιρροές. Γιατί ο κινηματογράφος είναι ένα παιχνίδι, μοναδικό και αξέχαστο.

Η Cinemathesis, η δραστήρια εκπαιδευτική κινηματογραφική εταιρεία που ταξιδεύει από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, παρουσιάζει ένα από τα ελάχιστα παραμύθια για παιδιά που γράφτηκαν ποτέ στην Ελλάδα με επίκεντρο την τέχνη του κινηματογράφου. Με απλή και καίρια γραφή, ολοζώντανη αφήγηση και παιγνιώδες ύφος, και μια ευρηματική, ονειρική, αισθητικά άρτια εικονογράφηση, το παραμύθι «Παίζουμε Κινηματογράφο;» σε κείμενο Γιάννας Δεληγιάννη και εικονογράφηση και σχεδιασμό Σάκη Στριτσίδη πολλαπλασιάζει τα οφέλη της ενασχόλησης με τον κινηματογράφο και το παιχνίδι.

Ένα βιβλίο γεμάτο κινηματογραφικές και εικαστικές αναφορές, ερεθίσματα από τις Καλές Τέχνες, αλλά και μνήμες γεμάτες παιχνίδι στο δρόμο, γεύση από γλειφιτζούρια, δροσερές βουτιές και καλοκαιρινά βράδια στα θερινά τα σινεμά.

Ακολουθήστε τα βήματα στο ποστ μας στο instagram!

 




Leave a comment