Η προβολή της ταινίας ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ ανοίγει για το 2020 τη σειρά προβολών “Η προκλητική γοητεία της γυναικείας ματιάς” της Ταινιοθήκης της Ελλάδας που διοργανώνει το WIFT GR (Women in Film and Television – Greece).

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 17:00 το απόγευμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (στη μεγάλη αίθουσα). Είσοδος Ελεύθερη.

Προβάλλονται ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα. Μετά την κάθε προβολή, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Το WIFT GR ανήκει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο που ξεκίνησε το 1973 στο Λος Άντζελες και σήμερα ενώνει 40 τοπικά δίκτυα γυναικών ανά την υφήλιο περισσότερα από 20.000 μέλη, που συνεργάζονται με στόχο την προώθηση και υποστήριξη του καλλιτεχνικού έργου που παράγεται από γυναίκες επαγγελματίες στον κινηματογράφο και τηλεόραση.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στις 17:00 το απόγευμα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48, Mετρό Κεραμεικός), μας προσκαλούν να δούμε μαζί τους τη βραβευμένη ταινία ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ της Melina León, σε αβάν πρεμιέρα και πρώτη προβολή στην Αθήνα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό που θα συντονίσουν η σκηνοθέτης Αντουανέττα Αγγελίδη και η θεωρητικός κινηματογράφου Ρέα Βαλντέν. Είσοδος ελεύθερη.

Η ταινία ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της περουβιανής σκηνοθέτη Melina León. Συμμετείχε στην Quinzaine des Réalisateurs στο Φεστιβάλ των Καννών του 2019. Πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Ντένβερ, τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ της Ουέλβα, το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ της Λίμας, ειδική μνεία και το βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ του Μοντρεάλ, το βραβείο πρωτο-εμφανιζόμενου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ του Μονάχου, τα βραβεία σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Φεστιβάλ της Στοκχόλμης, και το βραβείο σκηνοθεσίας και ειδική μνεία για το Mermaid Award στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Όταν η νεογέννητη κόρη της εξαφανίζεται, η Χεορχίνα ξεκινάει μια ακατάβλητη αναζήτηση για το βρέφος και δικαιοσύνη, ενάντια σε συνθήκες που θυμίζουν καφκικό εφιάλτη. Η ταινία πραγματεύεται με συνταρακτικό τρόπο και προσωπική απεύθυνση, την έμφυλη διάσταση της φτώχιας και της καταπίεσης τω αυτοχθόνων. Βασίζεται στην πραγματική ιστορία εμπορίας βρεφών που συντάραξε το Περού τη δεκαετία του ’80.




Leave a comment