Ο John Malkovich, έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς, θα βρίσκεται στο Ηρώδειο στις 6 Οκτωβρίου με το σαρκαστικά πρότζεκτ «The Music Critic», σε σύλληψη και δημιουργία του βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Aleksey Igudesman.

Όπως αναφέρεται σε σημείωμα της διοργάνωσης, ο Aleksey Igudesman δημιουργεί ένα σαρδόνιο μείγμα από τις χειρότερες -και μάλλον απροσδόκητες- μουσικές κριτικές των τελευταίων αιώνων που γράφτηκαν από τους διασημότερους μουσικούς κριτικούς του κόσμου για μερικά από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας μουσικής και ο John Malkovich,  με τρομερή επιδεξιότητα, ερμηνεύει το ρόλο του κακού κριτικού που πιστεύει ότι η μουσική του Μπετόβεν, του Σοπέν, του Προκόφιεφ και τόσων άλλων είναι απλώς κουραστική και θλιβερή.

Η βραδιά κλείνει με το «Βασανιστήριο του Malkovich», μια φρικτή κριτική που γράφτηκε κάποτε για τον ίδιο…

Στην παράσταση ερμηνεύονται ζωντανά αποσπάσματα από μουσικές των Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofiev, Ysaÿe, Kancheli, Piazzolla  και του δημιουργού της παράστασης Aleksey Igudesman. Στο μουσικό σύνολο που συνοδεύει τον John Malkovich συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο πιανίστας Hyung-ki Joo.
Leave a comment