Η δωδέκατη έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το κινηματογραφόφιλο κοινό με ένα πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα προβολών. Παράλληλα με το κυρίως Διαγωνιστικό του τμήμα, που θα φιλοξενήσει πρωτοποριακές ταινίες πρόσφατης παραγωγής σε πρώτη παγκύπρια προβολή, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει μια σειρά από πρωτότυπες θεματικές προβολές και εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη και απόλαυση της μικρού μήκους ταινίας.

Οι θεματικές προβολές αναλυτικά:

  • Κινηματογραφικές Αναγνώσεις

 Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, 17:30 – 19:30, Στο Παλιό Ξυδάδικο

Λέξεις, εικόνα και ήχος! Το ISFFC προσκαλεί το κοινό σε έναν λογοτεχνικό περίπατο στην τέχνη του Κινηματογράφου: το παράλληλο πρόγραμμα «Κινηματογραφικές Αναγνώσεις» αποκαλύπτει την εγγενή σχέση λογοτεχνίας και κινούμενης εικόνας. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, τέσσερις ταλαντούχοι Κύπριοι συγγραφείς (Κυριάκος Μαργαρίτης, Αντωνίνη Σμυριλλή, Αιμίλιος Σολωμού, Έρινα Χαραλάμπους) θα ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο τέσσερις ταινίες μικρού μήκους χωρίς διάλογο, διαβάζοντας ζωντανά, σε παράλληλη προβολή των ταινιών, το κείμενο που έχουν δημιουργήσει. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Γιώργος Τριλλίδης θα συζητήσει με τον Δημήτρη Νόλλα για τη σχέση λογοτεχνίας-κινηματογράφου.

Στα Ελληνικά

Στηρίζει: Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλιοτρόπιο

  • Δέρμα με Δέρμα!

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022, 23:00, [email protected]

Μία επιλογή από ταινίες μικρού μήκους μυθοπλασίας και animation που εξερευνούν επί της οθόνης την ευθραυστότητα, την οικειότητα και τις δημιουργικές δυνατότητες των ανθρώπινων και μη σωμάτων. Πρωταγωνιστής στις ταινίες αυτές το δέρμα, ως πρωταρχική πηγή έμπνευσης, ως αισθησιακός χώρος παιχνιδιού, ως τοπίο, σκοτεινό όνειρο, σουρεαλιστικό πλάσμα, ερωτικό πορτρέτο.

  • Amaze Me

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, 23:00, [email protected]

Για δέκατη συνεχή χρονιά, παρουσιάζεται ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα με κορυφαία μουσικά βίντεο από όλο τον κόσμο, με κριτές τους φοιτητές του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

  • Black & White Consciousness

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022, 23:00, [email protected]

Έξι ασπρόμαυρες σύγχρονες ταινίες μικρού μήκους με κοινωνική διάσταση και συνειδητό προβληματισμό πραγματεύονται την ιστορική συλλογική μνήμη, και τη σημερινή παγκόσμια πολιτική και πολιτισμική κατάσταση.

  • Human Rights

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, 23:00, [email protected]

Μία επιλογή ταινιών από τη Συρία, την Ολλανδία και το Ιράν με κεντρικό άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  • TSFM Word-Frame Cyprus

10 – 14 Οκτωβρίου 2022, Θέατρο Ριάλτο

Ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι για σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους από το Talents and Short Film Market.

Το TSFM WordFrame Cyprus είναι ένα εντατικό εργαστήρι που στόχο έχει να προσφέρει καθοδήγηση σε οκτώ σκηνοθέτες ή/και σεναριογράφους από την Κύπρο και τις γειτονικές χώρες της Μεσογείου κατά τη δημιουργία μίας ταινίας μικρού μήκους μυθοπλασίας ή υβριδικής μορφής. Το εργαστήρι θα παρέχει στους οκτώ επιλεχθέντες συμμετέχοντες βασικές γνώσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να γράψουν ένα σενάριο και να δημιουργήσουν μία ταινία μικρού μήκους. Το TSFM WordFrame Cyprus θα διεξαχθεί μεταξύ 10-14 Οκτωβρίου 2022 στο Θέατρο Ριάλτο.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Οι προβολές είναι για άτομα άνω των 18 ετών.

*Για το Παράλληλο Πρόγραμμα Προβολών δεν είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων*
Leave a comment