Ο Walt Disney και ο Salvador Dalí συνεργάστηκαν στη δημιουργία μιας μικρής ταινίας animation η οποία δεν ολοκληρώθηκε παρά 53 χρόνια μετά!

Το 1946, οι Walt Disney και Salvador Dalí αποφάσισαν να φτιάξουν μια ταινία animation στης οποίας το storyboard δούλεψαν επί οχτώ μήνες ο Dalí και ο animator της Disney, John Hench.  Η ταινία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς προέκυψαν οικονομικά προβλήματα στην εταιρεία Disney.

53 χρόνια μετά, το 1999, καθώς δούλευε την Fantasia 2000, ο ανηψιός του Disney, Roy Disney, ανακάλυψε το πρότζεκτ καθώς και 17 δευτερόλεπτα του πρωτότυπου animation.  Χρησιμοποιώνατας αυτά τα 17 δευτερόλεπτα καθώς και το πρωτότυπο storyboard, η ταινία ολοκληρώθηκε από 25 animators και έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης το 2003, ενώ έλαβε και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας animation μικρού μήκους.

Ακόμη 15 χρόνια αργότερα κάποιος βλέποντας το ταινιάκι σκέφτηκε ότι ταιριάζει απίστευτα με το τραγούδι “Time” των Pink Floyd και το έκανε πραγματικότητα!

 

Η αρχική μουσική επένδυση της ταινίας έχει γραφτεί από τον Μεξικάνο Armando Dominguez σε εκτέλεση της Dora Luz.

 
Leave a comment