Το ReLive, μία ελληνική scifi ταινία μικρού μήκους, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Επιστημονικής Φαντασίας στο ComicCon International! Η εν λόγω διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα event της pop κουλτούρας παγκοσμίως, καθώς κάθε χρόνο παρουσιάζονται όλες οι πολυαναμενόμενες ταινίες και σειρές της χρονιάς παρουσία των μεγαλύτερων σταρ του Hollywood.

Έτσι, η διάκριση του ReLive αποτελεί μείζονος σημασίας για την ελληνική κινηματογραφία και την εγχώρια pop κουλτούρα γενικότερα. Ως η μόνη ελληνική συμμετοχή ανάμεσα σε ταινίες από κάθε γωνιά του πλανήτη, κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο και να αναδειχθεί η καλύτερη της χρονιάς!

Το ReLive καταπιάνεται με την έμφυτη ανθρώπινη περιέργεια και την ερώτηση που ταλανίζει όλους μας, το «Τι θα γινόταν εάν…». Η ταινία διαδραματίζεται στο μέλλον, όπου υπάρχει μία υπηρεσία εικονικής πραγματικότητας που μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση για οποιαδήποτε στιγμή της ζωής ενός ανθρώπου.

Καθώς οι δημιουργοί αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερη την ταινία στο ίντερνετ με στόχο να επικοινωνήσει με το ευρύτερο κοινό, μπορεί ο καθένας να τη δει στο youtube:

Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφουν ο Σωτήρης Πετρίδης και η Τάνια Ναναυράκη, ενώ πρωταγωνιστούν ο Αναστάσης Ροϊλός (γνωστός από τον τηλεοπτικό του ρόλο στις Άγριες Μέλισσες) και η Μαριάννα Πουρέγκα.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία Σωτήρης Πετρίδης και Τάνια Ναναυράκη, Σενάριο Σωτήρης Πετρίδης, Παραγωγή Σωτήρης Πετρίδης, Δημήτρης Τσακαλέας, Μαρία Λασκαρίδου, Διευθυντής Φωτογραφίας Παύλος Λύγουρης, Μοντάζ Τάνια Ναναυράκη, Sound Designer Κική Κουζούνια, VFX Γιάννης Λιόλιος, Σκηνογραφία/Ενδυματολογία Σόνια Μαρία Καϊτατζή, Makeup Artist Σοφία Βουλαλά

Cast:

Αναστάσης Ροϊλός, Μαριάννα Πουρέγκα και Ιωάννα Λαμνή
Leave a comment