Ἐνα φανταστικό κινηματογραφικό ταξίδι έκαναν μικροί και μεγάλοι μέσα από το 2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η αρχή έγινε από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη που αγκάλιασε με θέρμη την πρεμιέρα και για ένα διήμερο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και ο ΔΑΝΑΟΣ πλημμύρισαν από παιδικά χαμόγελα και φωνές, παιχνίδια ζωγραφιές και αγκαλιές.

Ξεχωριστές στιγμές του Φεστιβάλ η επίσκεψη των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Πραμάντων Ιωαννίνων και Αρκιών, οι αισθητηριακά φιλικές προβολές, τα μωρά στην αίθουσα του ‘Baby & Me’ και τα παιδικά καρότσια που γέμισαν τον Δαναό για το Crybaby Matinée, οι παράλληλες προβολές στο Σουφλί και τον Βόλο.  Και φυσικά οι καλεσμένοι: Bebel Tshiani Baloji -η μικρή αξιολάτρευτη Μπίντι- που έκλεψε τις εντυπώσεις, Φεντερίκε Μίγκομ, Άλιξ Οπόκου Μποσόμπρα, Λωρ Μπουρντόν Ζαραντέρ, Ντύλαν Ρόζα Γιόνγκενχανς, Τζοζεφίν Έλχερτ και η «Μικρή Ολλάνδέζα» (Δανάη Γεωργαντά), που συνομίλησαν με το κοινό και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους μικρούς θεατές.

Το κοινό, μικροί και μεγάλοι, ψήφισαν και ξεχώρισαν τις ταινίες:

Σούνε εναντίον Σούνε (Sune vs Sune) του Γιον Χόλμπεργκ (Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας Μεγάλου Μήκους)

Κάρφωμα (Dunk) της Σοφί Μαρτά (Βραβείο Κοινού Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους)

Δεν Υπάρχει Αγάπη σαν τη Δική μας (There is No Love Stronger than Ours) της Λωρ Μπουρντόν Ζαραντέρ (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο σχολικό πρόγραμμα).

www.marqriley.com