Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους PHAROS BEST INSPIRATION SHORT FILM FESTIVAL είναι ένα διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που θα  λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο στην πόλη της Μάνδρας υπό την αιγίδα του Δήμου Μάνδρας και της Κινηματογραφικής Λέσχης της.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προάγει τον πολιτισμό μέσω της τέχνης του κινηματογράφου και να εξερευνήσει την νέα ματιά, από νέους σκηνοθέτες.
Θα είναι τετραήμερο τον μήνα Σεπτέμβριο και θα εξειδικεύεται στις ταινίες μικρού μήκους με θέμα το περιβάλλον και τα ζώα. Ωστόσο θα μπορούν να κατατεθούν και γενικού περιεχομένου ταινίες κάτω των 30 λεπτών έτσι ώστε το φεστιβάλ να είναι πιο οικείο για το ευρύτερο κοινό.

Θα έχουμε παράλληλες δράσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα τον κινηματογράφο, ομιλίες για το περιβάλλον και τα ζώα και τον Ελληνικό κινηματογράφο.
Οι καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Μιχάλης Τιγκιρίδης (Σκηνοθέτης – Σεναριογράφος) και η ομάδα του θα φροντίζουν για τον ορθό σχεδιασμό και την ομαλή διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Η προώθηση θα γίνεται μέσω του site https://pharosff.com και φυσικά και από το Facebook https://www.facebook.com/pharosff και Instagram pharos_filmfestival.

Κατά τη διεξαγωγή του φεστιβάλ θα προβάλλονται οι ταινίες που η κριτική μας επιτροπή θα έχει επιλέξει ως επικρατέστερες και την τελευταία μέρα θα πραγματοποιούνται οι βραβεύσεις.
Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τον Μιχάλη Τιγκιρίδη (βραβευμένο σκηνοθέτη) την γνωστή ηθοποιό (Ανδρομάχη Μαρκοπούλου) και τον Τάσο Τζιβίσκο (Ηθοποιό) οι οποίοι μετά από συνεννόηση και συγκεκριμένα κριτήρια θα επιλέγουν τόσο τις ταινίες που θα επικρατήσουν και θα προβληθούν, όσο και αυτές που τελικά θα αποσπάσουν τα βραβεία, εκτός από το βραβείο κοινού που θα το αποφασίσει ο κόσμος μετά από ψηφοφορία.

Όσον αφορά τις βραβεύσεις, τα βραβεία θα είναι τα εξής.

GREEN CALLEPIA AWARD
BEST SHORT FILM AWARD
BEST ANIMATION AWARD
BEST LGBTQ AWARD
BEST DIRECTOR AWARD
BEST ACTOR AWARD
BEST ACTRESS AWARD
BEST SCREENPLAY AWARD
BEST AUDIENCE AWARD

*Στα πρώτα τρία βραβεία θα δίνεται χειροποιήτο βραβείο με θέμα μια φώκια (αφιερωμένη
στον Κωστή, την φώκια που σκότωσε κάποιος στην Αλόνησο) το λογότυπο του φεστιβάλ
και το όνομα της ταινίας ή του σκηνοθέτη και τον τίτλο του βραβείου που απέσπασε. Όσον
αφορά τα υπόλοιπα βραβεία θα δίνεται πάπυρος που θα αναγράφει τα ίδια.
Leave a comment