Ο ρόλος του Joker, ως ο κακός στις ιστορίες του Batman, έχει ερμηνευτεί από σπουδαίους ηθοποιούς που με τις ερμηνείες τους άφησαν εποχή όπως ο σπουδαίος Jack Nicholson και φυσικά ο αξέχαστος Heith Ledger σε μια ερμηνεία που του χάρισε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου μετά θάνατον.

Κι εκεί που νομίζαμε πως ο ρόλος αυτός έχει εξαντληθεί και δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες προσεγγίσεις, έρχεται η Warner Bros να μας φέρει έναν Joker αποκομμένο από την ιστορία του Batman  που ανυπομονούμε να δούμε καθώς ο πρωταγωνιστής του είναι ο σπουδαίος Joaquin Phoenix.  Ήδη από το trailer αντιλαμβανόμαστε πως είναι ακόμη μια ταινία που βασίζεται στην ερμηνευτική δεινότητα του Phoenix.

Το teaser trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Απρίλιο μας έδωσε την ατμόσφαιρα της ταινίας καθώς και την ημερομηνία κυκλοφορίας της (4 Οκτωβρίου 2019).

 

Στο επίσημο trailer της ταινίας που δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες αποκαλύπτονται κάποιες σημαντικές λεπτομέρεις για το παρελθόν του ήρωα και ουσιαστικά μας δίνει τις αιτίες και τις αφορμές που έφτασαν το χαρακτήρα στην παράνοια.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Todd Phillips, ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Scott Silver, ενώ ανάμεσα στα ονόματα των υπόλοιπων πρωταγωνιστών της ταινίας βλέπουμε εκείνα του Robert De Niro και της Frances Conroy.

Η ταινία πριν την επίσημη έξοδό της στις αίθουσες θα κάνει πρεμιέρα στα Φεστιβάλ της Βενετίας και του Τορόντο.  Η Warner θεωρεί πως η ταινία έχει πολλές πιθανότητες να μπει στην οσκαρική κούρσα και σίγουρα μία από τις υποψηφιότητες στις οποίες υπολογίζει είναι εκείνη του – τρείς φορές υποψήφιου (“The Master,” “Walk the Line,” “Gladiator”) αλλά καμία νικητή των Όσκαρ – Joaquin Phoenix.

Το επίσημο trailer της ταινίας:
Leave a comment