Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας έκανε πρεμιέρα η ταινία του Κώστα Γαβρά, “Ενήλικοι στο δωμάτιο” που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και πραγματεύεται την ταραγμένη πολιτικά περίοδο του 2015, όταν ο ίδιος ήταν Υπουργός Οικονομικών, τα capital controls και το δημοψήφισμα.

Στην συνέντευξη τύπου, όπου ο Κώστας Γαβράς έκανε αρκετά πολιτικά σχόλια, βρέθηκαν επίσης οι πρωταγωνιστές Χρήστος Λούλης (Βαρουφάκης) και Αλέξανδρος Μπουρδούμης (Τσίπρας), η Βαλέρια Γκολίνο (Δανάη Στράτου) και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας, όπως ο Αλεξάντρ Ντεσπλά που υπογράφει τη μουσική.

Ο Κώστας Γαβράς είπε πως η ιδέα για μια ταινία για την ελληνική κρίση υπήρχε ήδη από το 2007, όταν ο Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι, πολύ πριν ξετυλιχθεί το δράμα, του είπε πως η Ελλάδα οδεύει προς την καταστροφή και δυο χρόνια αργότερα, πράγματι, ξεκίνησε η κρίση.
Δήλωσε ακόμη πως “η ευρωπαϊκή Αριστερά απέτυχε παντού και πως η Ευρώπη μετατρέπεται σε νεοφιλελεύθερη αυτοκρατορία” και συνέχισε: “Πρέπει να σκεφτούμε τι είναι η Αριστερά. Για μένα δεν είναι οι άνθρωποι, αλλά ιδέες για την κοινωνία, μια φιλοσοφία ζωής. Και αυτή τη φιλοσοφία την εμπιστευτήκαμε σε άνδρες που απέτυχαν”.

Δείτε το trailer της ταινίας “Adults in the room”:
Leave a comment