Τίτλοι τέλους γράφτηκαν, την Παρασκευή (29/12), για τον ιστορικό κινηματογράφο Ιντεάλ, τον παλαιότερο – μέχρι τότε – σε λειτουργία κινηματογράφο της Αθήνας, του οποίου τη θέση πρόκειται να πάρει ένα ακόμα πολυτελές ξενοδοχείο.

Ρίγη συγκίνησης κατέκλυσαν τους θεατές που βρέθηκαν να αποχαιρετήσουν το CINE IDEAL μετά από 102 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, στην τελευταία του προβολή.

Αφού στην οθόνη έπεσαν οι τίτλοι τέλους του Pulp Fiction, οι 800 περίπου θεατές που βρέθηκαν στον χώρο σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, χαρίζοντας ένα συγκλονιστικό χειροκρότημα για το Ιντεάλ.

“Όλοι και όλες μας από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας υποκλινόμαστε στο μεγαλείο μιας αίθουσας που σημάδεψε τις ζωές μας και θα υπάρχει για πάντα στη μνήμη των εκατομμυρίων ανθρώπων που έβγαλαν κάποτε εισιτήριο για κάποια προβολή του. Ζήτω το Ιντεάλ” γράφουν στον επίσημο λογαριασμό τους στο facebook οι “Νύχτες Πρεμιέρας” και κάνουν λόγο για μια εκδήλωση “ανυπολόγιστης συγκίνησης, που σηματοδοτεί ένα άδικο τέλος εποχής για την πιο ιστορική αίθουσα της Αθήνας και τοποθετείται στις πιο μαύρες σελίδες των χρονικών του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού“.

Την ανάρτησή τους συνοδεύει βίντεο με το χειροκρότημα που ακολούθησε την ιστορική, τελευταία προβολή του Ιντεάλ:

 
Leave a comment