Έναν “ποιητικό” τρόπο επέλεξε το Θέατρο Τέχνης “Κάρολος Κουν” για να μας πει φέτος τα χρόνια πολλά.

Καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της αλλιώτικης εορταστικής περιόδου που εγκαινιάζει μια επετειακή χρονιά για την Ελλάδα, ένας διαφορετικός καλλιτέχνης-συνεργάτης της φετινής σεζόν του Θεάτρου Τέχνης, διαβάζει με το δικό του τρόπο, ένα επιλεγμένο ποίημα-σχόλιο πάνω στις γιορτινές μέρες.

Μεγάλοι Έλληνες ποιητές των 200 τελευταίων χρόνων όπως οι: Σολωμός, Καβάφης, Σουρής, Παλαμάς, Βάρναλης, Καρυωτάκης, Βρεττάκος, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Λειβαδίτης, Σαχτούρης, Καρούζος, Αναγνωστάκης, Μόντης, Βαρβέρης, Δημουλά, Γκόρπας… έγραψαν για δικά τους περασμένα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές.Για δικές τους λύπες, σκέψεις, εικόνες, ευχές…

Σήμερα, καλλιτέχνες του Θεάτρου Τέχνης με όπλο τη φωνή τους και την κάμερα του τηλεφώνου τους, μας μεταφέρουν μέσα από μικρά videos τη δική τους αίσθηση για αυτά τα ποιήματα. Τη δική τους αίσθηση για τις φετινές γιορτές…

Η Μάνια Παπαδημητρίου διαβάζει Τάσο Λειβαδίτη

Η Μάνια Παπαδημητρίου προετοιμάζει σε συνεργασία με τον Μάνθο Σαντοριναίο την πρωτότυπη θεατρική παράσταση – εικονική πραγματικότητα – εικαστική εγκατάσταση ψηφιακών αρχείων: «Βοηθώντας την Επανάσταση, στηρίζοντας τη δημιουργία Ελληνικού κράτους. Από τις άγνωστες ιστορίες του 1821». Η παράσταση, που χρηματοδοτείται από το ΕΛΙΔΕΚ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, προγραμματίζεται να ανέβει το 2021 στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση, στη σκηνή της Φρυνίχου.

Ο Γιώργος Βαλαής διαβάζει Μίλτο Σαχτούρη

Ο Γιώργος Βαλαής προετοιμάζει το «Everybody dies young», μια παράσταση για τη μνήμη σε δική του δραματουργία και σκηνοθεσία. Η παράσταση που είναι συμπαραγωγή με την One Plant Productions και επιχορηγείται από το ΥΠΠΟΑ, προγραμματίζεται να ανέβει το 2021 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

 

Ο Γιάννης Καράμπαμπας διαβάζει Νικηφόρο Βρεττάκο

Ο Γιάννης Καράμπαμας θα παίξει στον «Ποπολάρο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Η παράσταση προγραμματίζεται να ανέβει σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή, το 2021 στη σκηνή της Φρυνίχου

 

Ο Θανάσης Δόβρης διαβάζει Γεώργιο Σουρή

Ο Θανάσης Δόβρης παίζει στο audio (ακουστικό) έργο «Αυτοί που κοιτούν» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, που είναι διαθέσιμο στa podcasts του Θεάτρου Τέχνης . Παράλληλα σχεδιάζει να σκηνοθετήσει τον «Μάκμπεθ» του Σαίξπηρ. Η παράσταση προγραμματίζεται να ανέβει το 2021 στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

 

Η Άνδρη Θεοδότου διαβάζει Κώστα Μόντη

Η Άνδρη Θεοδότου έκανε τη θεατρική διασκευή της ψηφιακής θεατρικής παράστασης για παιδιά «Χωρίς οικογένεια» που διατίθεται on-demand από το «Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι». Επίσης προετοιμάζει τη θεατρική διασκευή για παιδιά της «Δωδεκάτης νύχτας» του Σαίξπηρ. Η παράσταση προγραμματίζεται να ανέβει το 2021 σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη,στη σκηνή της Φρυνίχου.

 

Ο Θοδωρής Αμπαζής διαβάζει Κική Δημουλά

Ο Θοδωρής Αμπαζής προετοιμάζει τον «Ποπολάρο» του Γρηγορίου Ξενόπουλου. Η παράσταση προγραμματίζεται να ανέβει σε δική του σκηνοθεσία το 2021 στη σκηνή της Φρυνίχου.

 

Ο Δημήτρης Πασσάς διαβάζει Κώστα Βάρναλη

Ο Δημήτρης Πασσάς παίζει στο web (διαδικτυακό) έργο «Πυραμίδες»του Ανδρέα Φλουράκη, σε κινηματογραφική σκηνοθεσία Διαμαντή Καραναστάση, που διατίθεται on demand από το «Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι». Πρωταγωνιστεί επίσης στην παράσταση «Το χρονικό του χρόνου» του Στήβεν Χώκινγκ, σε σκηνοθεσία Νατάσσας Τριανταφύλλη. Η παράσταση προγραμματίζεται να ανέβει σε επανάληψη το 2021 στη σκηνή της Φρυνίχου.

 

Η Μαριλένα Μόσχου διαβάζει Μανόλη Αναγνωστάκη

Η Μαριλένα Μόσχου παίζει στην ψηφιακή παράσταση για εφήβους «Μια μέρα χωρίς», σε κείμενο-σκηνοθεσία Εύας Οικονόμου- Βαμβακά που διατίθεται on demand από το «Θέατρο Τέχνης και στο σπίτι». Θα παίζει στο «Ρεμπέτικο Αρχαιοελληνικό συμπόσιο» σε κείμενο Τσιφόρου και διασκευή-σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου που προγραμματίζεται να ανέβει το 2021 σε επανάληψη στη σκηνή της Φρυνίχου. Επίσης προετοιμάζεται για τo νέο ψηφιακό πολυ-θέαμα του Θεάτρου Τέχνης «Όπου και να σας βρίσκει το κακό» που προγραμματίζεται για το 2021

Eγγραφείτε στο κανάλι του Θεάτρου Τέχνης