Η Βενετία φημίζεται για τις πολιτιστικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει κανείς. (Δείτε το ταξίδι των Cinemaniaξ στην φετινή Μπιενάλε)

Ωστόσο, το Floating Cinema, δηλαδή ένας κινηματογράφος «εν′ πλω», είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λόγια.

Ο πλωτός κινηματογράφος «Άγνωστα νερά» όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, υποδέχεται τους σινεφίλ από τις 25 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου και βρίσκεται, για την ακρίβεια επιπλέει, στα νερά της ενετικής λιμνοθάλασσας.

Ταινίες, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, από διεθνείς αλλά και Ιταλούς καλλιτέχνες, γεμίζουν τη σκηνή και τη μεγάλη οθόνη, στα νερά πίσω από το νησί Γκιουντέκα, στον ποταμό της Αγίας Ευφημίας.

Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολυθήσουν μέσα από τα δικά τους σκάφη, είτε από μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί το κοινό που δεν διαθέτει κάποιο πλωτό.

Κεντρικό θέμα της φετινής και τρίτης διοργάνωσης του φεστιβάλ, αποτελούν το σουρεαλιστικό, το ονειρικό και το παράλογο στοιχείο στο σινεμά και τη δραματουργία.

Η αναζήτηση για το παράδοξο και την παραίσθηση που κρύβεται στη φύση όλων των πραγμάτων, αποτελεί σήμα κατατεθέν του πλωτού κινηματογράφου, καθώς και ο ίδιος ως επινόηση προσεγγίζει το εξωπραγματικό. Ως εκ τούτου, το φετινό πρόγραμμα θέτει ως στόχο το ταξίδι στο ασυνείδητο και την παραίσθηση, με όχημα ένα μαγευτικό τοπίο.
Leave a comment