Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος διεξάγεται και online κι εμείς που, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν μπορούμε να είμαστε εκεί, βλέπουμε online τις ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Στην online πλατφόρμα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, είναι καλοστημένη, εύχρηστη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κατά την προβολή των ταινιών.  Μπορείτε κι εσείς να δείτε δωρεάν τις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας κάνοντας κλικ εδώ.

 

“Goads” της Ίριδας Μπαγλανέα 

Δύο κοριτσάκια μεγαλώνουν μέσα σε ένα ειδυλλιακό φυσικό τοπίο, υπέροχα κινηματογραφημένο από την Ολυμπία Μυτιληναίου, όπου παρατηρώντας τη φύση, παίρνουν μαθήματα ζωής και θανάτου, κάποιες φορές με τρόπο πιο σκληρό από ότι θα έπρεπε για την ηλικία τους.

Στις υπαρξιακές τους αναζητήσεις, ρόλο καθοδηγητή αναλαμβάνει ο πατέρας τους, ο οποίος έχει ιδιαίτερες απόψεις ενώ η μητέρα εμφανίζεται ως διακριτική παρουσία-απουσία χωρίς ουσιαστικό ρόλο στις ζωές τους.

Οι δύο εκπληκτικές μικρές πρωταγωνίστριες αγωνίζονται να ξεφύγουν από το φόβο του θανάτου ψάχνοντας τους δικούς τους κώδικες και άμυνες.  Η ίδια η φύση, που καμιά φορά τις τρομάζει, τους δίνει ταυτόχρονα την ασφάλεια που αποζητούν καθώς ο φόβος του θανάτου δεν συνάδει με το θαύμα της ζωής που κάθε μέρα ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια τους, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν ότι μπορούν πάντα να στηρίζονται η μία στην άλλη.

Σύνοψη ταινίας: Η Ήρα θυμήθηκε αυτό το φως. Ήταν εκείνο που προσπαθούσε να τρυπήσει το σκοτάδι, γλιστρώντας ανάμεσα στο παράθυρο και την κουρτίνα. Ήταν σαν κάτι να της ψιθύριζε στο αυτί, βγάζοντας έναν ήχο που δεν είχε ξανακούσει. Ακόμα δε φανταζόταν ότι μία μέρα θα έπρεπε να σταθεί απέναντί του.

 

Συντελεστές:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ/ΣΕΝΑΡΙΟ: Ίρις Μπαγλανέα, ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Χρήστος Πασσαλής, Ματίνα Καρτσιούνα, Αθανασία Καλλιμάνη, Κριστιάνα Νίκα, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Ολυμπία Μυτιληναίου GSC, ΜΟΝΤΑΖ: Μυρτώ Καρρά, ΜΟΥΣΙΚΗ: Έλενα Κακαλιάγκου, ΗΧΟΣ/ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος, ΣΚΗΝΙΚΑ: Εύα Γουλάκου, ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Wholewave, Μάρια Ρεπούση, Ίρις Μπαγλανέα, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

 
Leave a comment