Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος διεξάγεται και online κι εμείς που, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν μπορούμε να είμαστε εκεί, βλέπουμε online τις ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Στην online πλατφόρμα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, είναι καλοστημένη, εύχρηστη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κατά την προβολή των ταινιών.  Μπορείτε κι εσείς να δείτε δωρεάν τις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας κάνοντας κλικ εδώ.

“Ίσκιωμα” του Κώστα Γεραμπίνη

Τελικά οι Έλληνες μπορούν να γυρίσουν θρίλερ και μάλιστα πολύ καλά! Στο “Ίσκιωμα” δύσκολα θα βρεις ψεγάδι.  Η φωτογραφία, όπως και οι φωτισμοί είναι εξαιρετικά, ο σκηνικός χώρος μελετημένος στην εντέλεια ενώ η κάμερα κινείται υποδειγματικά στο χώρο, στα τοπία και στις εκφράσεις των ηθοποιών.  Η μουσική τονίζει το αίσθημα της αγωνίας χωρίς να “καπελώνει” τη σκηνή αλλά και χωρίς να περνάει απαρατήρητη. Οι ηθοποιοί σε υπέροχες ερμηνείες, υπογραμμίζουν το τόσο καλογραμμένο σενάριο με εντάσεις, κορυφώσεις, ανατροπές.  Όλα αυτά, μαζί με τη γρήγορη αλλά στιβαρή σκηνοθεσία, λειτουργούν στην εντέλεια με στόχο να παρασύρουν το θεατή στην μυστηριώδη ατμόσφαιρα της ταινίας και το καταφέρνουν με τρόπο μοναδικό!

 

 

Σύνοψη: Ένας κτηνίατρος καλείται σε απομονωμένο αγρόκτημα της ελληνικής επαρχίας για να εξετάσει τον μυστηριώδη θάνατο ενός κριαριού. Μετά την προσεκτική εξέταση του ζώου ενημερώνει, χωρίς δεύτερη σκέψη, τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος πώς τα ζώα του θα πρέπει να θανατωθούν καθώς η ασθένεια φαίνεται μολυσματική. Καθώς ο κτηνίατρος ετοιμάζεται να φύγει, μια δυνατή καταιγίδα τον αναγκάζει να περάσει τη νύχτα στο αγρόκτημα.

Συντελεστές: 

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Γεραμπίνης, ΣΕΝΑΡΙΟ: Δημοσθένης Παπαμάρκος, Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Γιώργος Κισσανδράκης, Κίμων Κουρής, Μαρία Σκουλά, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μιχάλης Παλαιοδήμος, ΜΟΝΤΑΖ: Χρήστος Γιαννακόπουλος, ΗΧΟΣ: Παναγιώτης Δελινικόλας, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Λέανδρος Ντούνης, ΣΚΗΝΙΚΑ: Γιώργος Γούσης, ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Faliro House Productions
Leave a comment