Το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας φέτος διεξάγεται και online κι εμείς που, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν μπορούμε να είμαστε εκεί, βλέπουμε online τις ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε αναλυτικά.

Στην online πλατφόρμα έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, είναι καλοστημένη, εύχρηστη και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κατά την προβολή των ταινιών.  Μπορείτε κι εσείς να δείτε δωρεάν τις ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας κάνοντας κλικ εδώ.

“Βούτα” του Δημήτρη Ζάχου

Όπως και τα περιστέρια της ταινίας, ο ήρωας ζει την καθημερινότητά του σε ιλιγγιώδεις ταχύτητες προσπαθώντας να αποφύγει τις συγκρούσεις, όχι πάντα με μεγάλη επιτυχία.  Προσπαθεί να μην έρθει σε επαφή με τον πατέρα του ακριβώς για να αποφύγει την σύγκρουση και την αναπόφευκτη συντριβή. Πολύ ωραίες, αβίαστες ερμηνείες που “ρέουν” και “δένουν” με την γρήγορη σκηνοθεσία που μας παρασύρει στο ρυθμό της.

 

Σύνοψη:

Η βούτα είναι ένα είδος περιστεριού που πετάει μέχρι τα σύννεφα και μετά πέφτει με ταχύτητες που φτάνουν τα 230 χλμ/ώρα και επιβραδύνει λίγα μέτρα πριν ακουμπήσει στο έδαφος. Ο Χρήστος, όπως ακριβώς και τα αγαπημένα του περιστέρια, θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αποφύγει τη σύγκρουση, όταν ο πατέρας του επιστρέφει από τη φυλακή.

Συντελεστές:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Ζάχος, ΣΕΝΑΡΙΟ: Γιώργος Τελτζίδης, ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ: Χρήστος Χαλίλογλου, Μίλτος Σωτηρακόπουλος, Τσιμάρας Τζανάτος, Ειρήνη Τσαλέρα, Παντελής Δεντάκης, Νίκος Ντάλας, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Μιχάλης Γκατζόγιας, ΜΟΝΤΑΖ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου, ΜΟΥΣΙΚΗ: Νίκος Βελιώτης, ΗΧΟΣ / ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Χρήστος Σακελλαρίου, ΣΚΗΝΙΚΑ: Δανάη Ελευσινιώτη, ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Long Shot Films, ΕΡΤ