Βλέπουμε τις ταινίες του 44ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην online πλατφόρμα και γράφουμε για αυτές:

Την ώρα που στην πόλη ξημερώνει, παρακολουθούμε την “αυγή” μιας σχέσης ή την υπόσχεση αυτής.  Ολόκληρη η ταινία φωτίζεται από το γλυκό φως που το χάραμα φέρνει μαζί του και η Γωγώ Μαραγγούλη φτιάχνει μια ταινία γεμάτη τρυφερή ορμητικότητα και τον ενθουσιασμό που κάθε τι καινούργιο φέρνει στη ζωή μας.

Οι δύο πρωταγωνιστές της φλερτάρουν μεταξύ τους και μας μεταφέρουν την ενέργειά τους.  Πάνω σε μια απρόσωπη, τσιμεντένια ταράτσα η σκηνοθέτις ψάχνει την ομορφιά που, όπως μας αποδεικνύει, μπορεί να κρύβεται παντού, αρκεί να θέλουμε να τη δούμε.

Πολύ καλές οι σκηνογραφικές επιλογές, τόσο των εσωτερικών χώρων του club με τις απότομες εναλλαγές στο φωτισμό και την εκκωφαντική μουσική, όσο και του εξωτερικού χώρου με το “φλύαρο” σκηνικό να τυλίγεται στη σιωπή λες και, συμμετέχοντας στη δράση, προσπαθεί να αφουγκραστεί τις ανάγκες του ζευγαριού.

Εξαιρετική η επιλογή του φορέματος της πρωταγωνίστριας που είναι μεν ένα σύγχρονο ρούχο, εναρμονισμένο με τις επιταγές της μόδας, αλλά ταυτόχρονα αποπνέει μια αίσθηση παραμυθιού, κάτι που αυτομάτως μας δημιουργεί την εντύπωση πως, για το κορίτσι που φοράει αυτό το ρούχο, το παραμύθι μπορεί να βγει αληθινό!

Σύνοψη:

Σε μία ταράτσα με θέα το τσιμέντο, έναν πλάτανο και λίγο από Λυκαβηττό, δύο νέοι φλερτάρουν με την αίσθηση του έρωτα. Η επιμονή, ο φόβος και η θέα της πόλης θα τους κρατήσει μαζί έστω και λίγα λεπτά. Για να καταλάβουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν αρκούν αυτά τα λεπτά.
Leave a comment