Τέσσερις ελληνικές ταινίες συμμετέχουν στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης το οποίο, λόγω της πανδημίας θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 21 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2021.

Στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους διαγωνίζεται η ταινία «Παρί» του Σιαμάκ Ετεμάντι, ενώ στο διαγωνιστικό μικρού μήκους οι ταινίες «Goads» της Ίριδος Μπαγλανέα και η «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου.

Ακόμη, θα προβληθεί η ταινία «Το βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου.

Στο «Παρί» ο Ιρανός σκηνοθέτης Σιαμάκ Ετεμάντι αφηγείται μια ιστορία με φόντο τη σημερινή Αθήνα, στην οποία ο ίδιος ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια. Η εξαφάνιση ενός Ιρανού φοιτητή στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο ωθεί τη μητέρα του σε μια αμφίσημη περιπέτεια αναζήτησης. Η ταινία είναι συμπαραγωγή Ελλάδος, Ολλανδίας και Βουλγαρίας.

Ελληνική εταιρεία παραγωγής: Heretic, Ερμηνείες: Melica Foroutan, Shahbaz Noshir, Σοφία Κόκκαλη.

 

Στη «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου, η ιστορία εκτυλίσσεται στις παρυφές μιας μεγαλούπολης και έχει θέμα τη σχέση ενός εφήβου με τον πατέρα του. Ο τελευταίος μόλις βγήκε από τη φυλακή. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από ένα είδος περιστεριού, τη Βούτα, που πέφτει από ψηλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα επιβραδύνοντας λίγο πριν από την πρόσκρουσή της στο έδαφος. (Διαβάστε εδώ το κείμενο των Cinemaniaξ για την ταινία “Βούτα”)

 

Στο «Goads», η Ίρις Μπαγλανέα επιχειρεί μια σύντομη καταβύθιση στην ψυχολογία ενός κοριτσιού θέλοντας να συνθέσει μια ιστορία ενηλικίωσης. Φόντο της ταινίας είναι το φυσικό τοπίο γύρω από το Λιτόχωρο. (Διαβάστε εδώ το κείμενο των Cinemaniaξ για την ταινία “Goads”)