Ξεκίνησαν από την Πέμπτη 19 Μαρτίου, οι τακτικές διαδικτυακές κινηματογραφικές προβολές του Φεστιβάλ Ολυμπίας – γιατί τώρα που #menoumespiti #pamecinema.

Το Φεστιβάλ προσφέρει μια ευκαιρία για παιδιά και γονείς σε όλη την Ελλάδα να χαρούν τις ταινίες που χαίρεται το κοινό του Φεστιβάλ Ολυμπίας και του Νεανικού Πλάνου χρόνια τώρα.

Μία ταινία κάθε μέρα σε δύο προβολές, μία πρωινή και μία απογευματινή. Συντονιστείτε στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook  και απολαύστε!

Για την Παρασκευή 20 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να προβληθεί live η ταινία του Nino Jacusso, “Σάνα, η μουσική του λύκου”.

 

Η Shana έχει ταλέντο στη μουσική. Ζει με τον πατέρα της σε ένα χωριό των Πρώτων Εθνών του Καναδά. Κάποτε ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι που έπαιζε ζωηρά κομμάτια με το βιολί της σε γιορτές, μαζί με τη μητέρα της. Πριν από δύο χρόνια όμως, η μητέρα της Shana πήγε στο δάσος και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Η Shana τότε σταμάτησε να πηγαίνει στο σχολείο και παίζει πια πολύ σπάνια βιολί. Γράφει στη μητέρα της σπαραξικάρδια σημειώματα, τα οποία κρεμάει σε ένα γέρικο δέντρο, που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τους αυτόχθονες. Όποτε όμως πηγαίνει σ’ εκείνο το δέντρο, βλέπει έναν λευκό λύκο να την παρακολουθεί από μακριά. Είναι λες και κάτι πάνω στο κορίτσι τον τραβάει, κι όποτε παίζει το βιολί της, ο λύκος εμφανίζεται μέσα από το δάσος.